Bronckhorster Touwtrek toernooi

T.T.V. Bekveld organiseert een super gezellig touwtrek toernooi voor jong en oud. Ben je sportief en/ of houd je van gezelligheid kom dan op zondag 3 augustus 2014 naar Bekveld en doe mee of kom kijken en aanmoedigen.

Touwtrekken is een sport waarbij op een unieke wijze een krachtsport en teamgeest worden gecombineerd. Het is de bedoeling om met jou team de kracht op het touw over te brengen als één man! Lijkt het jou leuk om dit een keer te proberen? Geef je dan snel op met vrienden of collega’s!

Ook aan de kleine bezoekers is gedacht. Voor hen is er een echt springkussen waar je lekker met alle andere kinderen op kunt springen.

Na alle inspanning is er een prijsuitreiking met aansluitend spetterende live muziek in de tent terwijl de prijzen van de loterij verdeeld worden! Heb na een hele middag intensief bezig te zijn geweest zin in een hapje en een drankje? Geen probleem dit is allemaal verkrijgbaar op het terrein.

Je kunt een team van 6 personen opgeven via ttvbekveld@hotmail.com. Wie denkt dat touwtrekken alleen voor mannen is heeft dit totaal verkeerd. Je kunt ook gewoon een vrouwen team opgeven. Twee mannen staan gelijk aan drie vrouwen, dus als een team alleen uit vrouwen bestaat kom je uit op 8 dames. Het e-mailadres is tevens het adres voor eventuele vragen.

Aanvang van het toernooi is om 13:30 uur. De teams moeten om 13:00 uur aanwezig zijn, bij het clubgebouw van touwtrek vereniging Bekveld aan de Wichmondseweg 41 in Hengelo. Op het terrein zijn kleedkamers en douches aanwezig. Ook zal er tijdens het gehele evenement EHBO aanwezig zijn.

Laat deze kans niet voorbij schieten en geef je zo snel mogelijk op!

Al 40 Jaar met hart en ziel.

Naar 40 jaar voorzitterschap met hart en ziel, willen wij Peter Berenpas hartelijk bedanken voor zijn inzet. Dit laten wij natuurlijk niet zo maar voor bij gaan. Wij willen alle betrokkenen dan ook graag uitnodigen voor de receptie op 6 augustus aanstaande, om Peter nogmaals te danken voor zij diensten.

Peter is een van de oprichters van Touwtrekvereniging Bekveld. Geboren op 22-09-1948 aan de Wichmondseweg 41a in Hengelo.

Na de lagere school is peter 4 jaar naar de Mulo in Doetinchem geweest. Hier bevielen de leraren hem niet dus ging hij hierna naar de Bijzondere Lagere Landbouwschool in Vorden, waar hij naar 2 jaar zijn diploma behaalde. Naar de Lagere Landbouwschool is Peter naar de M.L.S. in Zutphen geweest. Deze school heeft hij met succes doorlopen. Hierna is hij naar het Middelbaar Kader Varkenshouderij in Almelo geweest waar hij zijn diploma behaalde.

Na zijn Schooltijd is Peter thuis op de boerderij gaan werken. Die hij in 1976 van zijn vader heeft overgenomen. Hij heeft melkkoeien en vleesvarkens gehad. Peter is getrouwd met Dinie Bogchelman, een vrouw die altijd achter Peter staat als het gaat om touwtrekken. Zij hebben samen 3 dochters.

Naar aanleiding van een bezoek aan een touwtrektoernooi in Velswijk door Roelof Ruesink en Alex Goossens zijn Peter Berenpas en Ap Steenblik benaderd door hen, om samen met hen een touwtrekvereniging op te richten. Hierna hebben zij een vergadering belegd bij Hotel Langeler en een uitnodiging aan de bekende jongens uit de streek rondgestuurd. Er werden ook een aantal leden van de NTB uitgenodigd. De opkomst was zo groot ca. 20 man, dat er meteen werd besloten om een vereniging op te richten. De naam werd TTV Bekveld. Het eerste jaar is Peter secretaris en daarna ruim 40 jaar voorzitter van de vereniging geweest. Peter heeft nu de hamer doorgegeven aan Jaap Hartman. Wij hebben met het bestuur besloten om deze bijzondere gebeurtenis niet aan ons voor bij te laten gaan.

Na de oprichting is Peter meteen begonnen als coach. Dat heeft hij ruim 32 jaar vol gehouden, en ook nu is hij gewilligd om in te springen als dat nodig is. Hij heeft van het begin af aan ook meegedaan als actief touwtrekker. Hier is hij in 1981 mee gestopt. In 1971 heeft hij de cursus gevolgd als trainer-coach-wedstrijdleider. Deze cursus heeft hij goed gevolg doorlopen, als 3e graads, daarna gepromoveerd tot 2e graads trainer-coach. Bij Bekveld vele jaren als 2e en 3e trainer werkzaam geweest. Na het vertrek van G. Bruil is Peter 1e trainer coach geworden. Verder is Peter een aantal jaren voorzitter geweest van Gewest Oost en heeft enkele jaren als afgevaardide van Gewest Oost in het hoofdbestuur gezeten van de NTB.

Verder heeft hij zitting in het bestuur van buurtvereniging Bekveld sinds 33 jaar.

Het clubgebouw van TTV Bekveld is gebouwd op het terrein van de familie Berenpas

Wij wensen Peter, Dinie en de kinderen nog vele goede en gezonde jaren toe.