40 jaar Bekveld.

“Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze eerste bijeenkomst van de op te richten touwtrekkersvereniging.” Zo begon het allemaal op 14 oktober 1968. Met deze eenvoudige zin was Touwtrekvereniging Bekveld een feit. Na de oprichting was het wachten op de eerste sportieve successen.

Die successen kwamen er ook. Bekveld had slechts een korte periode nodig om de top van Nederland te benaderen en zelfs in te halen. In 1970 werd het eerste kampioenschap gevierd. Niet alleen werd Bekveld in Nederland kampioen bij de Jeugd en in de 640kg klasse, ook internationaal werd er goed gepresteerd met een tweede plaats bij de Europese Kampioenschappen.

De bekerkast in ons clubgebouw laat zien dat Bekveld ook hierna nog vele successen heeft geboekt. De planken staan afgeladen vol met bekers. Verscheidene nationale kampioenschappen, bekers van Europese kampioenschappen en een 3e plaats bij de Wereldkampioenschappen in het Zwitserse Stans in 1985. Een zeer goede prestatie in een toernooi dat verder door Zwitsers werd gedomineerd.

Maar het is de vereniging niet altijd voor de wind gegaan. Sinds men in 1990 Nederlands kampioen werd ging het steeds minder met de vereniging. Steeds minder mensen deden aan touwtrekken en daar had ook Bekveld van te lijden. Het aantal teams nam steeds verder af, totdat Bekveld nog maar één team op het veld had staan.

Gelukkig is de bekerkast van Bekveld niet alleen een ode aan het verleden. Een stukje van de plank geeft hoop voor de toekomst. Daar staan de prijzen die het Bekveldse jeugdteam de laatste zes jaar behaald heeft. Waarbij de eerste plaats voor twee jaar op rij (2012 en 2013) in de jeugdcompetitie gewest oost wel de belangrijkste zijn. Inmiddels heeft Bekveld er weer een senioren team staan en is het ook hier wachten op de eerste prijzen.